Telefono kamera. Panaudojimo būdai, apie kuriuos negirdėjote

Šiuolaikiniai išmanieji telefonai yra tiesiog stebuklingi: jie ne tik leidžia mums bendrauti su pasauliu, bet ir suteikia galimybę naudotis įvairiomis funkcijomis, kurios anksčiau buvo įmanomos tik naudojant specializuotas įrangas. Viena tokių funkcijų – fotoaparatas. Tačiau ar žinojote, kad telefono kamera gali būti panaudota ne tik fotografuojant ir filmuojant? Apie kelis iš šių neįprastų panaudojimo būdų šiame straipsnyje ir pasakosiu.

Dokumentų skenavimas

Jei turite dokumentą, kurį norite išsaugoti skaitmenine forma, telefonas gali būti puikus skeneris. Yra daugybė programėlių, kurios leidžia greitai ir lengvai nuskanuoti dokumentus naudojant telefono kamerą. Programėlės, tokios kaip „Adobe Scan” ar „Google Drive”, leidžia nuskanuoti dokumentus ir išsaugoti juos kaip PDF failus.

Augmented Reality (AR)

Augmented Reality, arba papildytos realybės technologija, naudoja telefono kamerą tam, kad ant realaus pasaulio vaizdų „uždėtų“ virtualius objektus. Taip galima žaisti žaidimus, kurie „vyksta“ realiame pasaulyje, arba pamatyti, kaip atrodytų baldai jūsų namuose prieš juos perkant.

Vertimas realiu laiku

Naudojant programėles, tokius kaip „Google Translate”, galima vertėti tekstą realiu laiku naudojant telefono kamerą. Tiesiog nukreipkite kamerą į tekstą užsienio kalba, ir programėlė parodys jums vertimą jūsų pasirinkta kalba. Tai ypač naudinga keliaujant.

Žvaigždžių žemėlapių stebėjimas

Programėlės, tokius kaip „SkyView” arba „Star Walk”, naudoja telefono kamerą ir GPS, kad parodytų jums žvaigždžių žemėlapį tiek, kiek jūsų kamera mato. Tai puikus būdas mokytis apie kosmosą ir stebėti žvaigždes.

Barcode ir QR kodų skaitymas

Šiuolaikinių telefonų kameros gali skaityti ir interpretuoti barkodus bei QR kodus. Tai leidžia greitai ir paprastai atidaryti internetines svetaines, prisijungti prie Wi-Fi tinklų arba net apmokėti sąskaitas.

Augalų ir gyvūnų identifikavimas

Yra keletas programėlių, kurios gali identifikuoti augalus ir gyvūnus, jei jiems parodysite fotoaparatu. Tai gali būti labai naudinga gamtoje, kai norite sužinoti daugiau apie tai, ką matote.

Kaip matote, telefono kamera yra daug daugiau nei tik įrankis nuotraukoms ir video įrašams daryti. Su šiomis ir dar daug kitų funkcijų, telefonas tampa tikra universalija priemone, kuri leidžia mums daugiau sužinoti ir patirti.

Scroll to Top