Kaip tinkamai krauti telefono bateriją. Mitai ir specialistų patarimai

Telefonų baterijos – tai esminė mūsų mobiliosios technologijos dalis. Laikui bėgant technologijos sparčiai keičiasi, tačiau mūsų įpročiai ir manymai dėl baterijų krovimo gali likti nepakitę. Dėl to gali atsirasti daugybė mitų. Kokias rekomendacijas duoda specialistai ir kokie mitai yra paplitę? Apsvarstykime.

Mitai apie telefono baterijos krovimą

  1. Visą naktį krauti yra žalinga. Daugelis žmonių mano, kad telefono krovimas per visą naktį gali pažeisti bateriją. Modernūs telefonai turi sistemas, kurios sustabdo krovimą, kai baterija užsikrauna iki 100%, todėl nėra pavojiaus „perkrauti” baterijos.
  2. Bateriją reikia visiškai iškrauti prieš kraunant. Tai buvo taisyklė senosioms nikeliui ir kadmiui pagrįstoms baterijoms. Šiuolaikinės ličio jonų baterijos veikia kitaip, ir joms nereikia nuolat kaitalioti iš visiškai pilnos į visiškai tuščią.
  3. Nenaudoti telefono kraunant. Dauguma modernių telefonų yra suprojektuoti taip, kad juos būtų saugu naudoti kraunant. Tačiau, jei pastebite, kad jūsų telefonas pernelyg įšyla kraunant, verta jį atjungti ir palaukti, kol jis atvės.

Specialistų patarimai kraunant telefono bateriją

  1. Venkite ekstremalių temperatūrų. Baterijos nemyli nei per didelės šaltos, nei karštos aplinkos. Kraunant telefoną, patartina laikyti jį kambario temperatūros aplinkoje, kad baterija netaptų per karšta.
  2. Kraukite bateriją tada, kai ji nukrinta iki 20-30%. Vietoj to, kad lauktumėte, kol jūsų baterija visiškai išsikraus, kraukite ją, kai tik ji nukrinta iki 20-30%. Tai gali padėti ilginti baterijos tarnavimo laiką.
  3. Nenaudokite neoriginalių kroviklių. Pigūs, neoriginalūs krovikliai gali ne visada būti saugūs jūsų telefono baterijai. Naudokite tik patikrintus, kokybiškus kroviklius.
  4. Stebėkite telefono temperatūrą kraunant. Jei pastebite, kad jūsų telefonas pernelyg įšyla kraunant, tai gali būti ženklas, kad kažkas negerai.

Baterijos priežiūra yra svarbi, siekiant užtikrinti telefono ilgaamžiškumą. Nors mitai gali keliauti iš vienos kartos į kitą, svarbu atnaujinti savo žinias ir laikytis naujausių rekomendacijų. Modernių ličio jonų baterijų technologija yra sukurta taip, kad būtų patvari, tačiau tinkama priežiūra padės jūsų telefonui tarnauti dar ilgiau.

Scroll to Top