Telefono funkcijos ir programėlės – baterijos rykliai. Pažinkite jas

Šiuolaikiniai išmanieji telefonai yra įspūdingi jų funkcionalumu: nuo aukštos raiškos fotoaparatų iki daugelio programėlių, kurios padeda mums organizuoti dieną, mokytis ar pramogauti. Tačiau visa tai turi kainą – energiją. Kai kurios funkcijos ir programėlės reikalauja daugiau jūsų telefono baterijos nei kitos. Pažinkite šiuos „baterijos ryklius”, kad galėtumėte geriau valdyti savo telefono energijos vartojimą.

Ekranas

Visų pirma, didžiausias energijos suvartojimas dažnai susijęs su jūsų telefono ekranu. Ryškumas, ilgai įjungtas ekranas ir animacijos gali greitai ištuštinti bateriją.

Vietos paslaugos

Programėlės, kurios nuolat tikrina jūsų buvimo vietą, taip pat yra dideli energijos vartotojai. Tai apima žemėlapių programėles, socialinius tinklus ir kitas programėles, kurios siūlo paslaugas pagal jūsų buvimo vietą.

Programėlės veikiančios fone

Daugelis programėlių dirba fone ir atnaujina informaciją net tada, kai jūs jų nenaudojate. Tai gali būti pašto programėlės, naujienų programėlės ar orų prognozės.

Belaidis ryšys

 4G, 5G, Wi-Fi, Bluetooth – kuo daugiau ryšio protokolų yra įjungta, tuo greičiau senka baterija.

Žaidimai ir programėlės su aukštos kokybės grafika

Intensyvūs žaidimai ar programėlės su aukštos raiškos grafika yra vieni didžiausių baterijos energijos vartotojų.

Kaip sumažinti energijos suvartojimą?

  1. Reguliuokite ekrano ryškumą. Mažesnis ryškumas gali žymiai pratęsti baterijos tarnavimo laiką.
  2. Išjunkite vietos paslaugas, kai jų nereikia. Daugelis programėlių gali veikti be jūsų buvimo vietos nustatymo.
  3. Uždarykite programėles, kurių šiuo metu nenaudojate.
  4. Išjunkite belaidžio ryšio protokolus, kurių nenaudojate.
  5. Naudokite energijos taupymo režimą, kai tik galite. Dauguma telefonų siūlo šią funkciją, kuri automatiškai optimizuoja telefono nustatymus energijos taupymui.

Išmanieji telefonai yra puikūs įrankiai, bet jų naudojimas gali greitai ištuštinti bateriją. Suprasdami, kurios funkcijos ir programėlės suvartoja daugiausiai energijos, galėsite priimti informuotus sprendimus ir ilgiau mėgautis savo telefono galimybėmis be nuolatinio krovimo poreikio.

Scroll to Top